ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

enterprise iphone apps

 Οι υπολογιστές έχουν γίνει πλέον όχι μόνο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας αλλά και απαραίτητοι σε κάθε επιστημονικό και επαγγελματικό τομέα, δημιουργώντας μια τεράστια βιομηχανία, λόγω της ταχείας και συνεχούς εξέλιξής τους. Νέα επαγγέλματα Πληροφορικής εμφανίζονται καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και νέοι ρόλοι δημιουργούνται στον επαγγελματικό χώρο.

Για να καλυφθεί αυτή η ανάγκη της ολοένα και μεγαλύτερης εξειδίκευσης, από το σχολικό έτος 2014-15 οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις ειδικότητες του τομέα πληροφορικής, ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων

Ο Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, αποκτά εξειδικευμένες γνώσεις στη συναρμολόγηση, εγκατάσταση, ανίχνευση βλαβών και συντήρηση υπολογιστών, αλλά και στην εγκατάσταση και αναβάθμιση προγραμμάτων. Ρυθμίζει ακόμη τις παραμέτρους των συστημάτων αυτών έτσι ώστε να έχουν την τέλεια απόδοση.

Ο Τεχνικός Δικτύων εγκαθιστά δίκτυα υπολογιστών και λύνει προβλήματα σε τοπικά δίκτυα και στην επικοινωνία της επιχείρησης με τον έξω κόσμο (Internet). Ρυθμίζει τις παραμέτρους των συστημάτων έτσι ώστε να έχουν την τέλεια απόδοση ανάλογα με τις ανάγκες και το μέγεθος της επιχείρησης. Μπορεί ακόμη να εργαστεί σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας και πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού

H ειδικότητα του Τεχνικού Εφαρμογών Λογισμικού, έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών στις σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης και υλοποίησης εφαρμογών.

Ειδικότερα ο Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού με τις με τις εξειδικευμένες γνώσεις που αποκτά μπορεί  να σχεδιάζει και να κατασκευάζει εφαρμογές υπολογιστών σε πολλές σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού, να δημιουργεί εφαρμογές για φορητές συσκευές(tabletκαι  smartphone), να κατασκευάζει και να συντηρεί ιστοσελίδες.

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής αποκτά γνώσεις ώστε να εκτελεί αυτόνομα και με υπευθυνότητα τεχνικές εργασίες επί του λογισμικού του πληροφοριακού συστήματοςή των ανεξάρτητων Η/Υ, εφαρμόζοντας τις γενικές και ειδικές οδηγίες του κατασκευαστή του λογισμικού.

Ειδικότερα ο Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής με τις εξειδικευμένες γνώσεις που αποκτά, μπορεί να αναλύει και επιλύει προβλήματα που αφορούν στην αρχιτεκτονική των υπολογιστών, να εγκαθιστά και συντηρεί λογισμικό συστημάτων και λογισμικό εφαρμογών, να ασκεί διαγνωστικούς ελέγχους σε Η/Υ και δικτυακές εγκαταστάσεις, να κωδικοποιεί εφαρμογές σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, να επαναφέρει δεδομένα από αντίγραφα ασφαλείας και να θέτει σε κανονική κατάσταση λειτουργίας εγκαταστάσεις εφαρμογών.

 

texnikos-net 

 

 

 

 

Επισκέψεις

091592
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
119
80
351
90756
2653
3368
91592

Your IP: 10.2.34.21
Server Time: 2020-10-29 22:59:42